Nieuws & Activiteiten

November 08, 2019

Sonic City 2019 <3 The Planet

Sonic City 2019 - met respect voor het milieu.

March 29, 2019

Sustain my Festival

Sonic City voor het eerst zonder wegwerpbekers!

March 29, 2019

Upcycling promomateriaal

Wilde Westen x De Branding (Het Idee)

February 13, 2018

Geen wilde kalenderaffiches meer!

Deze beauty's verdwijnen eventjes of misschien wel voor altijd uit het straatbeeld.

June 01, 2017

1 op 3 verplaatsingen naar cultuur in Kortrijk zijn duurzaam

Uit onderzoek dat afgelopen maanden plaatsvond bij cultuurhuizen van Greentrack in Kortrijk, blijkt dat 1 op 3 zich duurzaam verplaatst. Onder de noemer ‘duurzaam’ vallen alle verplaatsingen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. 

April 10, 2017

Festival Kortrijk: Brave New World

Van 4 tot 14 mei wordt Kortrijk de scène voor Brave New World.

February 20, 2017

LANCERING DEMO (Interreg V): grensoverschrijdend netwerk rond duurzaamheid

Al wie geïnteresseerd is in duurzaamheid en ecologie binnen de muzieksector is van harte welkom op de lancering van DEMO (Interreg V) op donderdag 23 maart 2017 in La Grappe in Rijsel (Lille). 

​Kom te voet of met de fiets naar Festival van Vlaanderen Kortrijk en verzamel jouw 'Green Miles'

Wilde Westen is lid van Green Track en het grensoverschrijdend netwerk Demo (Interreg V). We engageren ons tot een slimmer beleid rond drukwerk, doen ecologische aanpassingen in concertzaal De Kreun, belonen duurzame mobiliteit van ons publiek, kiezen voor gezonde catering, zetten in op sociale integratie en zoeken manieren om onze CO2-uitstoot te compenseren. Tijdens Festival van Vlaanderen Kortrijk gaat in het kader van duurzame mobiliteit van ons publiek 'Green Miles' in testfase.

December 12, 2016

Driestappenplan: ecologisch werken in cultuurorganisaties

Paulien Bonne schreef in het kader van de opleiding sociaal-cultureel werk aan Howest een bachelorproef over eco-cultuur. Ze bundelde haar bevindingen in een concreet driestappenplan voor cultuurorganisaties die rond duurzaamheid willen werken.

December 12, 2016

Toolkit Cultuurzaam gelanceerd!

Minister Gatz lanceert met cultuurzaam.be een online toolkit die het energieverbruik en de CO2-uitstoot van organisaties en vakmensen uit de cultuur-, jeugd- en mediasector systematisch kan verlagen. Pulse bracht de op maat ontwikkelde tools uit de drie sectoren in kaart en selecteerde de meest bruikbare voor deze onlinegids.


September 30, 2016

Doof je buitenverlichting tijdens de Nacht van de Duisternis

Op 8 oktober 2016 vieren we de 21ste editie van Nacht van de Duisternis. Dan doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.


April 26, 2016

Europa financiert duurzame ontwikkeling in muziekcentra in België en Frankrijk

De Europese Unie gaat duurzame ontwikkeling ondersteunen in elf concertzalen en festivalsites verspreid over West-Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk. Onder andere het festival Dour, muziekclub 4AD uit Diksmuide en concertzaal De Kreun uit Kortrijk zullen van de steun kunnen gebruik maken.

September 10, 2015

Greentrack Kortrijk deelt peukzakjes uit tijdens outdoor-activiteiten

De leden van Greentrack Kortrijk delen in de toekomst bij alle outdoor activiteiten peuk zakjes uit.

Festival Kortrijk zet in op mobiliteit publiek.

Met de actie ‘Kom met de fiets en win een fiets’ motiveerde Festival Kortrijk in 2016 zijn publiek om voor de fiets te kiezen, ook bij slecht weer.

October 22, 2014

Greentrack Kortrijk van start!

Na Gent, Leuven en Antwerpen pakt de Kortrijkse culturele scène uit, onder de Green Track vlag, met een duidelijk engagement om de eigen werking duurzamer te maken en de eco-boodschap uit te dragen naar het eigen publiek en de buitenwereld.