Greentrack Brussel

November 08, 2018

BRXL 2030 | Tweede sessie van collectieve intelligentie

De Brusselse culturele netwerken nodigen u graag uit op de volgende sessie in het kader van BRXL 2030 – een traject van reflectie in het kader van de mogelijke kandidatuur van Brussel als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 - die zal plaatsnemen op woensdag 21 November van 9u tot 13u in één van de lokalen van Recy-K. Het thema van de voormiddag : duurzaamheid in al haar facetten. Op de werkvloer, met betrekking tot mobiliteit, ecologie, e.a. Na de sessie volgt een lunch om ervaringen op een informele manier uit te wisselen.

October 04, 2018

BSI.BCO – Brussels Centre Observatory | Edito: De voetgangerszone, pilootproject voor een duurzaam en leefbaar stadscentrum voor Brussel

De ‘nieuwe’ voetgangerszone in de Brusselse benedenstad is één van de grootste maar ook complexe stadsprojecten in het stadscentrum van de laatste decennia. In de zomer van 2015 werd een groot deel van de belangrijkste verkeersas Anspachlaan autovrij gemaakt. Een nieuw verkeersplan voor gemotoriseerd vervoer binnen de Vijfhoek werd van kracht. Het hypercentrum, dat niet alleen een toeristische, residentiële en economische-commerciële ruimte is, werd op die manier een experimentele ruimte naar een potentieel meer duurzaam stadssysteem.