Workshop klimaatadaptatie

6 Oct

De Centrale, Kraankinderstraat 2, Gent

Startuur: 14:00 - 15:30

Wat zijn de effecten van klimaatverandering in Gent? Welke impact heeft dat op onze wijk? Wat kunnen we doen om ons aan te passen aan klimaatverandering en hoe kunnen we daar in onze wijk voor samenwerken? We wisselen uit over concrete ideeën en acties, en En kan het parkje naast Entr een groene, verkoelende corridor worden?

Op 6 oktober van 14 tot 15u30 organiseren we een workshop over klimaatadaptatie op wijkniveau. Eva Naessens van Dienst Milieu en Klimaat geeft ons een inkijk in de gevolgen van klimaatverandering in Gent en op wijkniveau en legt uit op welke manieren we ons kunnen aanpassen. We wisselen uit over concrete ideeën en acties en kijken eens naar mogelijkheden voor het parkje dat tussen De Centrale en de gebouwen van Amal loopt.

Schrijf je in via deze link.

>> Deze workshop is onderdeel van het grote Doeners en (om)Denkersfestival van het Gents Kunstenoverleg, dat van 3 tot 7 oktober een breed palet aan Gentse initiatieven programmeert die elk op hun manier werken aan Gent als space of belonging. Tijdens deze week kan je deelnemen aan meer dan 100 inspiratiesessies, workshops, debatten, denksessies, wandelingen en fietstochten.
www.gent2030.eu

We organiseren deze sessie in samenwerking met de Dienst Milieu en Klimaat en Amal.