Duurzaamheid in je organisatie: aan de slag! *summer school* // 10-14 juni

10 Jun

14 Jun

diverse locaties, Gent

10.Jun.24 09:00 - > 14.Jun.24 17:00 -

Je wilt je organisatie of je activiteiten duurzamer maken, maar hoe begin je eraan? Van energiezuinigheid tot catering, van mobiliteit en transport tot sociale duurzaamheid, van afval tot collega's en publiek motiveren ... In deze summer school krijg je inzichten, tips, tools en word je aangemoedigd om met je organisatie aan de slag te gaan.

Een week lang leiden we jullie in groep langs een aantal uiteenlopende thema's of werkdomeinen waar je een verschil kan maken. We starten samen de dag met 1,5u aan input en uitwisseling over de thema's energie, mobiliteit, voeding, water, afval, materialen, sociale duurzaamheid en communicatie. Daarnaast krijg je ook toegang tot een online omgeving met filmpjes, links, getuigenissen, checklists en andere tools om toe te passen in je organisatie. De groep, maar ook het ruimere netwerk van Greentrack, worden je klankbord om je eigen organisatie te verduurzamen.

***
Programma
Elke dag gaan we dieper in op een ander thema, en voor de ochtendsessie zoeken we telkens een andere plek op bij een van de Gentse culturele huizen die deel uitmaken van Greentrack:

 • 10 juni - ENERGIE // in De Koer
 • 11 juni - MOBILITEIT // in Ha' Concerts
 • 12 juni - VOEDING/WATER/AFVAL/MATERIALEN // bij Stadsmakers
 • 13 juni - SOCIALE DUURZAAMHEID // NTGent
 • 14 juni - COLLEGA'S & PUBLIEK INSPIREREN // bij Miramiro in De Expeditie

Tijdens de ochtendsessie op locatie krijgen we een korte introductie in de duurzame aanpak van die organisatie.

***
Tijdsbesteding
De summer school loopt over 5 dagen in juni. Tijdens die dagen:

 • Verwachten we je elke ochtend live in groep om gedurende 1,5u informatie, inspiratie, tips en vragen uit te wisselen.
 • Heb je per dag max. nog 2 uren nodig om door het online materiaal te gaan, op een moment naar keuze.

Je kan uiteraard meer tijd in plannen om met het materiaal aan de slag te gaan. Het platform blijft ook na deze week nog toegankelijk. Elke deelnemer krijgt van ons bovendien 1,5u coaching die je tijdens maar ook tot 3 weken nadien kan opnemen.


_______
Praktisch

 • Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni.
 • De live ochtendsessie is van 9u00 tot 10u30, telkens bij een andere culturele organisatie die onze gastheer is.
 • Deelname kost 150 euro. Organisaties die een partnerbijdrage betalen aan het Gents Kunstenoverleg betalen 100 euro en niet-gesubsidieerde Gentse cultuurorganisaties betalen 75 euro. Bijdrage vooraf te betalen via overschrijving op BE29 8939 4410 0964 op naam van Gents Kunstenoverleg vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent.
  --> In de prijs zitten 5 inspiratie-ochtenden, onbeperkte toegang tot het online leerplatform en 1,5u coaching op te nemen in de 3 weken na de summer school.

  Schrijf je in via deze link en door je bijdrage over te schrijven.