Cultural Adaptations: Transnational Meeting Gent

2 Feb

3 Feb

online, Gent

02.Feb.21 09:30 - 12:30 > 03.Feb.21 09:30 - 12:30

** NIEUWE DATUM **
2-3 februari 2021 telkens van 9u30 tot 12u30

Op 13 en 14 mei 2020 zouden de Gentse workshops binnen het Europese project Cultural Adaptations plaatsvinden. Wegens corona werd deze 'transnational meeting' met de bijhorende workshops uitgesteld. Gezien de maatregelen nog een hele tijd van kracht zullen en kunnen zijn, zal deze transnational meeting virtueel georganiseerd worden op 2 en 3 februari 2021.

Het onlineprogramma is bijna rond. Zowel dinsdag 2 als woensdag 3 februari kiezen we voor halve dagen met een combinatie van korte sessies en materiaal dat je op momenten naar eigen keuze kan bekijken.
Dit zijn alvast twee workshops die we zullen aanbieden.

Workshop klimaatadaptatie bij culturele organisaties
Om ons enigszins voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering is het belangrijk dat we naast het verkleinen van onze ecologische voetafdruk vandaag ook al werken aan klimaatadaptatie. Dat houdt in dat we nu starten met het aanpassen van onze omgeving en gebouwen met het oog op de gevolgen van klimaatverandering op lange termijn. Wat betekent dat voor culturele organisaties? Hoe kunnen zij bijdragen aan die klimaatadaptatie?
Daar zullen we rond werken en informatie over delen tijdens deze workshop.

Workshop werken met embedded artists
Wat kunnen kunstenaars bijdragen aan het werken aan klimaatadaptatie? In het project Cultural Adaptations onderzoeken de vier partners hoe je kunstenaars kan inbedden in niet-culturele organisaties om vanuit hun eigen artistieke denken en kunstenaarspraktijk bij te dragen aan het proces van ontwerpen van plannen, visievorming, overleg, etc. door organisaties, bedrijven en overheden die werken aan klimaatadaptatie.
Tijdens deze workshop delen de partners hun ervaring en laten we jullie proeven van dit type uitwisseling tussen kunstenaar en organisatie.

Praktisch:
Iedereen kan gratis deelnemen aan deze workshop mits inschrijving. Inschrijven kan vanaf dinsdag 12 januari via deze website. Opgelet: voor sommige, interactieve onderdelen zal het aantal deelnemers beperkt zijn.
De workshops gaan door in het Engels.

Meer informatie over Cultural Adaptations lees je op onze site of op www.culturaladaptations.com. Van 2 tot 5 maart 2021 vindt de online slotconferentie van dit project plaats. Inschrijvingen openen begin januari 2021!