Cultural Adaptations: Transnational Meeting Gent - UITGESTELD

13 May

14 May

Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

13.May.20 09:30 - 13:00 > 14.May.20 09:30 - 13:00

Op 13 en 14 mei 2020 vinden de Gentse workshops binnen het Europese project Cultural Adaptations plaats.

13 mei - workshop klimaatadaptatie bij culturele organisaties (voormiddag)
Om ons enigszins voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering is het belangrijk dat we naast het verkleinen van onze ecologische voetafdruk vandaag ook al werken aan klimaatadaptatie. Dat houdt in dat we op dit moment starten met het aanpassen van onze omgeving, gebouwen met het oog op de gevolgen van klimaatverandering op lange termijn.
Wat houdt dat in voor culturele organisaties? Daar zullen we rond werken en informatie over delen tijdens deze workshop.

14 mei - workshop werken met embedded artists (voormiddag)
Wat kunnen kunstenaars bijdragen aan het werken aan klimaatadaptatie? In het project Cultural Adaptations onderzoeken de vier partners hoe je kunstenaars kan inbedden in niet-culturele organisaties om vanuit hun eigen artistieke denken en kunstenaarspraktijk bij te dragen aan het proces van ontwerpen van plannen, visievorming, overleg, etc. door organisaties, bedrijven en overheden die werken aan klimaatadaptatie.
Tijdens deze workshop delen de partners hun ervaring en laten we jullie zelf proeven van dit type uitwisseling tussen kunstenaar en organisatie.

Een gedetailleerd programma volgt nog.

Praktisch:
Iedereen (ook niet-leden) kan deelnemen aan deze workshop. Deelname is gratis mits inschrijving via deze link.
De workshops gaan door in het Engels.
Locatie: Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
Meer informatie over Cultural Adaptations lees je op onze site of op www.culturaladaptations.com. Van 6 tot 8 oktober vindt de slotconferentie van dit project plaats in Glasgow. Inschrijvingen openen binnenkort!