De Berchemse vzw Ecofest nieuwe trekker van Greentrack Antwerpen

May 25, 2021

In januari 2020 moest Prospekta haar rol als trekker van Greentrack Antwerpen beëindigen. Na dit nieuws besluit Ecofest samen met enkele culturele organisaties een doorstart te organiseren. Het is namelijk belangrijk dat een waardevol netwerk als deze haar kracht kan blijven uitoefenen.

Vele culturele instellingen starten voorzichtig weer op na een moeilijke periode en hebben momenteel niet de tijd/middelen om zich te engageren. Daarom heeft Ecofest besloten de heropstart van Greentrack Antwerpen nog even uit te stellen. Zo kunnen we met iedere geïnteresseerde een sterk en nieuw begin creëren.

Wie is Ecofest? Ecofest adviseert organisaties in verschillende duurzaamheidsaspecten. Sinds 2004 begeleiden wij organisatoren van evenementen op verschillende vlakken van duurzaamheid. Onze diensten bestaan uit de coördinatie van afvalbeheer, de begeleiding en uitwerking van duurzame maatregelen en het opsporen van verbetermaatregelen via eco-scans. Met een kantoor in Berchem kan Ecofest voor Greentrack Antwerpen haar expertise lokaal inzetten.

Ecofest beseft dat dit geen makkelijke periode is. De pandemie stelt ieder van ons voor uitdagingen die vaak overweldigend zijn, maar ook een spiegel zijn voor de duurzaamheidscrisis waarin we ons bevinden. De focus op duurzaamheid blijft daarom juist zeer belangrijk. Door een efficiënt en creatief (her)gebruik van grondstoffen, materiaal, energie, water, voeding & drank is een gezonde(re) werking mogelijk.

Zelf al aan de slag gaan? Kijk dan bij het kopje ‘Tools’ voor handige documenten die wij voor jullie verzameld hebben.

Wij hopen op een krachtige doorstart in het najaar van 2021!