Groepsaankoop energie voor culturele organisaties

Energie
Gebouwen
July 09, 2018

De Provincie Antwerpen organiseert een groepsaankoop groene stroom en gas voor KMO’s en verenigingen. Geïnteresseerd? Schrijf je dan voor 09 oktober gratis en vrijblijvend in en bespaar op je energiefactuur.

Energie besparen op de werkvloer? Dat kan met de groepsaankoop groene energie van de Provincie Antwerpen. KMO’s en verenigingen met een professioneel contract kunnen via de groepsaankoop veilig en gemakkelijk overstappen naar een scherp tarief voor gas en groene stroom. Het verbruik mag voor elektriciteit max. 50.000 kWh en voor gas max. 100.000 kWh bedragen. Schrijf je vrijblijvend in en ontdek of ook jouw onderneming kan profiteren van een lager energietarief.

Let wel: de criteria die de Provincie Antwerpen hanteert voor groene stroom zijn minder streng dan deze van Greenpeace. De Provincie Antwerpen verwoorde het zo: 'Met de groepsaankoop groene stroom willen we zo veel mogelijk mensen bereiken en bewustmaken om over te schakelen op hernieuwbare energie (zon, wind, water, biomassa, geothermie). We kunnen met zekerheid stellen dat de aangeboden energie via de groepsaankoop van de provincie Antwerpen 100% hernieuwbaar is. Dit dienen de leveranciers verplicht aan te tonen aan de hand van Garanties van Oorsprong.
Naar de investeringen in energieproductie worden aan de leveranciers nu geen eisen opgelegd. Greenpeace doet dit wel. We hopen echter met de groepsaankoop van de Provincie Antwerpen zoveel mogelijk mensen te groeperen en zowel te kunnen wegen op de prijs voor de consument als de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt gebruikt. Door een stijging in de vraag naar hernieuwbare energie te creëren, verwachten we ook een stijging van de investeringen. Dit is echter moeilijk te bewijzen.'