2 op 3 verplaatsingen naar cultuur in Antwerpen zijn duurzaam

mobiliteit
February 16, 2015

Dat blijkt uit onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van de culturele bezoekers.

Greentrack Antwerpen voerde in samenwerking met de stad Antwerpen een onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van de culturele bezoekers. Hieruit bleek dat 68% van de verplaatsingen op duurzame wijze gebeurt. 1 op 3 kiest echter nog voor de wagen.

Bij de automobilisten is carpoolen wel goed ingeburgerd: 63 % zat met 2 of meer personen in de wagen. Bijna de helft van deze groep is bereid om over te stappen op het openbaar vervoer als de uren van het programma aangepast zouden worden aan die van De Lijn. Maar ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer moet aangepakt worden, want 1 op 4 bezoekers vind dat je je in Antwerpen niet altijd vlot kan verplaatsen met tram of bus, en 1 op 5 vind dat het cultuurhuis niet vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Ook aan de fietsinfrastructuur is nog werk, want 60% van de fietsers kon zijn fiets niet stallen aan de culturele instelling. Opvallend was ook de slechte score van de Antwerpse fietspaden: meer dan de helft van de bevraagden vindt deze onvoldoende en onveilig.

Meer informatie over het onderzoek en de resultaten kan je opvragen via orphee.marien@prospekta.be.