Fietsen zit in de lift

mobiliteit
March 14, 2014

Het Toneelhuis ging op zoek naar een nieuwe fietsenstalling voor haar personeel.

Toneelhuis moedigt haar medewerkers aan om zich met de fiets te verplaatsen. Ze voorzien hiervoor dienstfietsen en een indoor fietsenstalling. Met succes, want de dienstfietsen worden continu gebruikt en de fietsenstalling zit elke dag vol.

De oude fietsenstalling was aan vernieuwing toe. Een moeilijk ophangsysteem, onstabiele stallingen en te weinig plaats zorgden voor hinder, met geklungel en gezucht tot gevolg. Het eco-team van het Toneelhuis vond een oplossing bij de Easylift van VelopA. 'De fietsen worden boven elkaar gestald, waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbelt. Bij het stallen in de bovenste etage helpen geïntegreerde gasveren bij het optillen van de fiets. Een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde 'hands-free' daling wanneer de fiets wordt uitgenomen. Zo is ook het stallen op de bovenste etage geen enkel probleem.'

Ondanks de veelbelovende reclameboodschap heeft het Toneelhuis toch afgesproken dat de stoere jongens de bovenste etage gebruiken en de frêle meisjes de onderste. Dankzij dit nieuwe systeem zijn alle problemen van de baan. De fietsenstalling ziet er weer aangenaam uit en er zijn 5 extra plaatsen.

Andere Greentrack-leden tonen alvast interesse in dit systeem, want ook bij hun medewerkers zit fietsen in de lift. 

Meer informatie over het Easylift-systeem vind je hier.