Reeks inspiratiesessies klimaatrobuust / regeneratief / distributief / verbonden 2030

February 15, 2023

Wil jij graag extra perspectieven krijgen op een volhoudbare toekomst? Werk je graag mee aan een plan voor 2030 waar Gentse culturele organisaties zich voor willen engageren?

Op 1 maart starten we met Greentrack een reeks inspiratie- en werksessies waarin we jullie blik op transitie en de mogelijkheden willen voeden, en waar we samen willen werken aan een plan voor een klimaatrobuust / regeneratief / distributief / verbonden 2030. We nodigen sprekers en inspiratoren uit, en kneden samen aan een plan met concrete acties en engagementen.

Tussen maart en juni zullen we zes keer bijeenkomen met een vaste groep mensen die hongerig zijn naar inspiratie en die willen meewerken aan dit plan. Lees hier meer over het plan en de motivatie voor dit traject.

  • Startsessie / 1 maart
    Kunstenaar Anyuta Wiazemsky Snauwaert stelt een prikkelende denkpiste voor over fractalen, de impact van ideeën en de verbinding tussen micro en macro. Mischa Verheijden, mede-oprichter van Re-story en co-auteur van het boek Omarm de Chaos (Jan Rotmans, 2021), gaat in gesprek met Geert Degrande over de systemische uitdagingen in deze tijd.
  • Sessie 2: doughnut economy / 18 april, 9u30
  • Sessie 3: belonging / 11 mei, 14u
  • Sessie 4: energie & mobiliteit / 31 mei, 9u30
  • Sessie 5: Circulair & natuurlijk / 12 juni, 9u30
  • Sessie 6: Case: cultuurorganisatie van de toekomst / 29 juni, 9u30

--> Sprekers worden in de loop van de volgende weken aangekondigd.

Schrijf je in via deze link.