Greentrack-dag op 19 oktober

September 22, 2022

Op 19 oktober wijden we ons samen met het Gents Kunstenoverleg volledig aan duurzaamheid en het klimaat. We wisselen uit over de energiecrisis en sluiten in de namiddag aan bij de actie van Grootouders voor het klimaat.

De waterramp vorig jaar, de kurkdroge zomer dit jaar, de waanzinnige energieprijzen, … De klimaatcrisis die we tot nu toe nog vooral elders in de wereld zagen woeden, staat ook aan onze deur. We spreken niet meer over de toekomstige gevolgen van door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot, maar staan er middenin.

In de voormiddag duiken we in het energieverbruik en de energieprijzen. We bespreken kort de resultaten van het energierapport 2020 en 2021, en daarna gaan we in gesprek over energieverbruik, -besparing en de energieprijzen.

In de namiddag stappen we mee op met Grootouders voor het klimaat, die een grote publieke actie organiseren op De Kouter. We roepen de Gentse cultuur op om massaal mee op straat te komen. Naar aanleiding van de klimaatconferentie in Egypte willen we extra ruchtbaarheid geven aan de urgente nood aan actie, en willen we oproepen voor de nationale Klimaatmars in Brussel op 23 oktober.


Praktisch 19 oktober:

  • 11-13u: lancering energierapport + Werkgroep Ruimte XL over energie; locatie tb
  • 14u: De Aftrap - actie Grootouders voor het klimaat op de Kouter