Save-the-date: 22/9 boeklancering

May 02, 2021

Op 22 september lanceren we de publicatie Over over morgen. Andere verhalen over de toekomst met een literaire avond in Gent.

Zes schrijvers - Ish Ait Hamou, Simone Atangana Bekono, Auke Hulst, Jeroen Olyslaegers, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke - gaan in gesprek met Eva De Groote over hoop en wanhoop, de kracht van verhalen, activisme en de grenzen van de mens. Tussendoor luisteren we hoe Brent Beukelaer zijn muziek door de verhalen weeft.

De avond gaat door in de betoverende tuin van het voormalige Karmelietessenklooster in Gent en wordt georganiseerd door Bibliotheek De Krook, KANTL, Uitgeverij Vrijdag en Greentrack Gent in samenwerking met Handelsreizigers in Ideeën, Poolijs (Urgent.fm) en Theresia.

Over over morgen is een collectie van korte toekomstverhalen van de Vlaamse en Nederlandse literaire auteurs Ish Ait Hamou, Simone Atangana Bekono, Rebekka de Wit, Arnon Grunberg, Auke Hulst, Jens Meijen, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke. Zij gingen op zoek naar tekenen van hoop in onze toekomst en schreven elk in een uitdagend, prikkelend verhaal neer wat ze zagen. De publicatie is het resultaat van het project 2084 - De toekomst is hoopvol.
Lees hier meer over de publicatie, het project en haar partners.

Praktisch
Woensdag 22 september, 20u - 21u30
Theresianenstraat 9, 9000 Gent
Tickets kosten 7 euro en kan je hier bestellen. De inschrijving verloopt via de ticketingsite van Avansa. Om een ticket te kopen, word je gevraagd om een account aan te maken. Je ticketprijs wordt bij aankomst op de lancering omgezet in drankbonnetjes voor de bar.