Start to train

January 20, 2020

Treinen binnen Europa? Kunstenpunt toont je welke steden je op 6u kan bereiken vanuit Brussel.

Welke steden kan je met de trein bereiken vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van een halve dag? Kunstenpunt wil een alternatief bieden voor heel wat bestemmingen in Europa. Daarom maakten ze een treinkaart met een handig overzicht van bestemmingen die in minder dan 6,5u te bereiken zijn per trein.

Een print van de treinkaart is gratis af te halen op verschillende locaties in Vlaanderen. In Gent kan je hem verkrijgen in het ticketbureau van Vooruit.
Je kan de kaart ook downloaden of openen in google maps.

Duurzame mobiliteit
Kunstenpunt wil culturele organisaties en professionals al langer inspireren om het vliegtuig te vermijden voor korte afstanden. Lees meer over de treinkaart en over tips voor duurzame mobiliteit.

Ook Greentrack en haar leden proberen waar mogelijk te kiezen voor treinverkeer. Programmatoren nemen vaker de trein, internationale artiesten die invliegen, worden aangespoord om een Europese toer te organiseren. Voor het Europese project Cultural Adaptations reisden/reizen Eva en Nathalie van Greentrack per trein (en boot) naar Dublin, Glasgow en Göteborg. 

Praktisch:

Voor tips over treinverkeer binnen Europa kan je ons contacteren of eindeloos goesting krijgen bij The Man in Seat 61.