Project Storytelling

February 20, 2019

In dit project verbinden we 5 kunstenaars aan 5 huizen om positieve verhalen te maken die zin geven in de toekomst.

Via het project Storytelling wil Greentrack Gent zijn leden laten kennis maken met de kracht van storytelling. Een kunstenaar stimuleert en begeleidt hen om via verhalen hun inspanningen op gebied van duurzaamheid te delen met hun publiek. Met deze inspirerende verhalen willen we het brede publiek goesting geven om mee te werken aan een volhoudbare samenleving.

We verbinden vijf van onze leden met vijf kunstenaars uit verschillende disciplines. De kunstenaar en (medewerkers van) het kunst-of cultuurhuis gaan met elkaar in gesprek over duurzame projecten rond niet evidente thema’s als slow travel, duurzame mobiliteit, diversiteit, bewust omgaan met middelen (mensen/ tijd/ budget), klimaatadaptatie,… die de organisatie wil delen. Vanuit zijn métier zoekt de kunstenaar een manier om de verhalen op een positieve en toegankelijke manier te brengen.

Heb jij als kunst- of cultuurhuis een praktijk die je wil delen? Of voel jij je als kunstenaar geroepen de inspanningen van een cultuurhuis op jouw manier in de kijker te zetten?

Laat het ons weten via nathalie@greentrack.be of 0477 32 34 46.