Nieuwe samenaankoop energie bij Trevion

January 16, 2019

Negen leden van Greentrack Gent nemen onder leiding van Vooruit deel aan een groepsaankoop van hernieuwbare energie bij het Gentse bedrijf Trevion.

Vorig jaar ging Kunstencentrum Vooruit op zoek naar een nieuwe energieleverancier die binnen een groepsaankoop 100% hernieuwbare energie kon leveren. De zoektocht leidde tot een groepsaankoop van groene energie bij het Gentse bedrijf Trevion, samen met onder meer Campo, De Expeditie, Kopergietery, Nucleo, Smoke & Dust, De Koer, DOK en Vlamo. Alle leden van Greentrack Gent kunnen gebruik maken van de overeenkomst. Het instapmoment kunnen ze zelf kiezen, en dat in de komende drie jaar.

Vooruit maakte de keuze voor 100% groene energie drie jaar geleden. Bij een gelijkaardige procedure toen kwam het Belgische energiebedrijf Bee NV met de beste voorwaarden voor een samenaankoop. Dertien leden tekenden toen in op dat contract. Intussen liep het driejarige contract met Bee af, en ging Vooruit afgelopen zomer opnieuw de markt op. 

"De belangrijkste parameters voor de deelnemers aan deze groepsaankoop zijn o.a. (uitsluitend) hernieuwbare energie, lokaal geproduceerd, verantwoorde investeringen in het bedrijf, én ook de mogelijkheid om hoogspanning te leveren", licht Matthias Belpaire van Vooruit toe. "Het bedrijf dat uiteindelijk met de beste voorwaarden kwam, is het Gentse Trevion. Het contract loopt opnieuw voor 3 jaar. Los van Trevion voldeden ook enkele andere kleine spelers aan de hoge verwachtingen. De uiteindelijke keuze voor Trevion heeft onder meer te maken met de keuze voor een echt lokale leverancier - Trevion haalt 20/20 bij Greenpeace en scoort erg hoog volgens de Vreg - maar ook met de vlotte en administratief gemakkelijke registratie. Doordat alle leden van Greentrack Gent eenvoudig mee kunnen instappen in het contract, was de keuze snel gemaakt", voegt Matthias Belpaire nog toe.

Wil je als lid hier ook graag gebruik van maken, contacteer dan eva@greentrack.be voor meer informatie.