Trancity. Trefdag Pulse 2018

September 20, 2018

Op dinsdag 23 oktober gaat de jaarlijkse trefdag van Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media door in Museum M in Leuven. Het programma staat online, de inschrijvingen zijn geopend!

Het thema van deze zevende editie is stedelijkheid: Trancity - De toekomst is steeds. De stad speelt een steeds belangrijkere rol in de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving. Pulse gaat op zoek naar hoe onze sectoren (kunnen) bijdragen aan de transitie in die stedelijke context. Hoe kunnen we impact hebben en hoe heeft de stedelijke context invloed op wat wij doen? Kunnen we hier iets van leren? En welke wisselwerking bestaat er met niet-stedelijke gebieden?  

Onze tips: de sessie rond klimaatadaptatie - een thema dat we met Greentrack ook willen onderzoeken en sessie over de 'dekolonisatie van duurzaamheid'. Greentracklid Vooruit komt projecten van stadsresidenten voorstellen in een andere sessie. En er is een meer filosofische sessie - 'filocafé' - met de tot de verbeelding sprekende naam 'Vluchtroutes voor het Antropoceen'.

Op de website van Pulse vind je het volledige programma en kan je je inschrijven.