Minder vliegen doe je zo!

April 30, 2018

Wil je graag minder of helemaal niet meer vliegen maar weet je niet goed waar te beginnen? Vraag je je af of het überhaupt wel haalbaar en leuk is om zonder vliegtuig te reizen? Steeds meer mensen en initiatieven experimenteren met duurzaam reizen ...

Op onze Algemene Vergadering van 22 maart overlegden enkele leden van Greentrack Gent over de kwestie internationale mobiliteit en het veelvuldige vliegen in de sector. Er is steeds meer bewustzijn over de impact van vliegen en grotere bereidheid om het anders aan te pakken. Maar de alternatieven zijn niet altijd zo evident wat soms een domper kan zijn op de motivatie om er iets aan te doen.

Er is nood aan verhalen van mensen die de alternatieven uittesten, en tips om goedkoper te boeken of wat je best vermijdt. Sinds kort loopt de onlinecampagne Zomer zonder vliegen die burgers wil aansporen om deze zomer op andere, duurzame manieren te reizen. Er is een blog met reistips en inspirerende verhalen, er lopen fotowedstrijden en op de website vind je een pagina met interessante links om goedkopere treinreizen te boeken.

Onlangs lazen we ook een verslag van de bewonderenswaardige reis van Barbara Janssens van Netwerk Bewust Verbruiken die naar en door Lapland trok zonder vliegen: met de auto, de trein en ski’s! Zo’n privéreis is natuurlijk een ander paar mouwen dan werkgerelateerde – en soms kortere – reizen. Maar dankzij zulke verhalen leer je vaak opties kennen waarvan je het bestaan nog niet afwist.

Ken je inspirerende cases, heb je tips? Stuur ze door naar eva@greentrack.be