Greentrack ondertekent Statiegeldalliantie

February 08, 2018

Samen met 200 Vlaamse en Nederlandse organisaties, bedrijven en lokale overheden vraagt Greentrack om de invoer van statiegeld op blikjes en plastic flessen.

De Greentracks in Gent, Antwerpen, Kortrijk, Brugge en Brussel ondertekenden samen de Statiegeldalliantie en vragen zo om een snelle invoer van statiegeld op grote en kleine plastic flessen en blikjes. 

Flesjes en blikjes maken 40 procent uit van het volume zwerfafval. De strijd tegen zwerfvuil kost de Vlaamse gemeenten handenvol belastinggeld. Elk jaar 155 miljoen euro in Vlaanderen, volgens het recentste onderzoek van OVAM. Een propere buurt en de kosten van de strijd tegen zwerfvuil zijn dan ook veelbesproken thema’s in de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar.

Vandaag tekenden nog eens 36 Vlaamse steden en 16 bedrijven en organisaties, waaronder ook Greentrack en Greentrackleden als MiramirO en Boomtown die hun drank al jaren uit herbruikbare bekers schenken en enorme inspanningen doen om het afval op hun festival jaarlijks te verminderen. Ook Stad Gent - die dit jaar voor een wegwerpbekervrije Gentse Feesten gaat - onderschrijft het initiatief. De teller van de Statiegeldalliantie in Nederland en Vlaanderen staat nu op een indrukwekkende 216 partners.