Gent Aan Zee: klimaatfestival op 6 mei

April 17, 2018

Benieuwd hoe je leer kweekt van plantaardig materiaal, of hoe je schoenen maakt van zwammen, wil je een elektrische auto testen of bijleren over de verwarmings- en elektriciteitsrevolutie? Kom het op 6 mei ontdekken op het gratis klimaatfestival Gent Aan Zee.

Op 6 mei leidt Gent - haar burgeriniatieven, wetenschappers, ondernemers - je rond in de duurzame samenleving van de toekomst. Via allerlei workshops, lezingen, debatten en een speaker's corner kom je meer te weten over al dan niet experimentele, duurzame antwoorden op de klimaatuitdagingen van vandaag. 

Onze favorieten zijn de lezingen van Carolyn Steel over een meer menselijke voedselproductie, van Hannes Merckx (Dienst Milieu en Klimaat De Stad Gent) en Lieven Demolder (Clean Energy Invest) over de verwarmingsrevolutie en van  Jan Geldhof (mobiliteitsexpert Stad Gent) over duurzame mobiliteit. En de workshops waar je zelf vegetarisch leer leert kweken of schoenen maken uit zwammen, of die waar een opruimcoach je tips om te ontspullen geeft. Dit en nog veel meer op Gent Aan Zee!

Klik hier voor het volledige programma.