HOOGTIJ/D - trefdag Pulse Transitienetwerk Cultuur

October 04, 2017

Op 24 oktober organiseert Pulse Transitienetwerk Cultuur haar jaarlijkse trefdag. Het programma bestaat uit een mooie mengeling van kunst, actie, reflectie en praktische tips.

Voel je een oncontroleerbare drang om vandaag aan de slag te gaan met praktische tips en inspiratie? Zoek je bondgenoten om plannen bij af te toetsen, om je netwerk te verruimen? Of ben je net op zoek naar meer droomtijd, waar je kan loskomen van de heersende denkpatronen om te spelen met zowel onrealistische als misschien zelfs vernieuwende ideeën? En wat als we nu eens uit ons tijdsdenken kunnen stappen en gewoon zijn, zonder plannen en toekomstbeelden? Elk moment opnieuw integere keuzes maken en het verleden en de toekomst loslaten … Neem een kijkje op www.pulsenetwerk.be/trefdag2017 om het volledige programma te ontdekken.

Greentrack-tips voor de trefdag zijn: de (langere) workshop ‘On time and timelessness’ van kunstenares Mala Kline, de workshop ‘survival’ met kunstenares Maria Lucia, de lezing van Low Tech Magazine-man Kris De Decker over een low technologie voor de toekomst die leert uit het verleden, een wandeling met De Roma door Borgerhout en langs lokale initiatieven … 

Er zitten uiteraard ook een aantal Gentse transitiestokers in het programma! Jeroen Vereecke van Boomtown vraagt een aantal kleppers onder de duurzame festivals aan tafel voor een sessie over het festival van de toekomst. Jeroen Persyn van de Milieudienst en Matthieu Binnebeek van Emaze vertellen over het Gentse energiecoachingstraject. Refu Interim en Transitie UGent vertellen er hun inspirerende verhaal. Maria Lucia Cruz Correia vermelden we hierboven al bij de tips en tot slot zal er ook een kringgesprek zijn onder leiding van Hannes Couvreur van Superbly Human.

Schrijf je in op de website van De Roma

Praktisch:
24 oktober, 9u-17u
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout
www.pulsenetwerk.be/trefdag2017