Energieverbruik monitoren met EnergieID

July 03, 2017

Greentrack Gent zal vanaf 2017 gebruik maken van het onlineplatform EnergieID om het energieverbruik van haar leden te monitoren.

EnergieID is een platform waar zowel individuele burgers en gezinnen als organisaties en bedrijven op een veilige manier hun verbruiksgegevens kunnen monitoren. Je kan niet alleen je gegevens bijhouden maar ook je verbruik vergelijken met voorgaande maanden en jaren of met andere gelijkaardige verbruikers. De coöperatieve is ervan overtuigd dat inzicht in het energieverbruik energiezuinigheid bevordert.

De leden van Greentrack Gent houden hun energieverbruik bij. Vanaf nu kunnen ze dat invoeren op het platform EnergieID, en zich aanmelden voor de gesloten groep Greentrack Gent. Op die manier krijgen we op termijn eenvoudig zicht op het totale verbruik van onze 50 leden en de CO2-uitstoot die ze besparen door hun acties in het kader van Greentrack.

Ook de Vlaamse Overheid zal samenwerken met EnergieID voor het bijhouden van verbruikscijfers: wie beroep wil doen op subsidiëring voor duurzame infrastructuur door het Fonds Culturele Infrastructuur zal daarvoor ook een account bij EnergieID moeten aanmaken en de verbruikscijfers vanaf 2015 ingeven.

Werk je al met EnergieID, dan kan je de volgende keer dat je inlogt klikken op het tabblad ‘Groepen’, klikken op ‘Greentrack Gent’ en deelnemen. Heb je nog geen account? Ga meteen naar EnergieID, klik op ‘Deelnemen’, en registreer je. Vanaf nu kan je je meterstanden invullen (ook van voorbije jaren).

Info:
Steven Vromman, steven@lowimpactman.be
www.energieid.be