RE:CULTURE >> Fast Forward naar een circulaire samenleving

October 03, 2016

Op 27 oktober organiseert Pulse Transitienetwerk Cultuur de jaarlijkse trefdag voor cultuurprofessionals die aan transitie willen werken.

De trefdag RE:CULTURE, Fast forward naar een circulaire samenleving gaat door in AB en Beursschouwburg en toont een palet aan inspirerende praktijken, lezingen, workshops en artistieke interventies rond circulair samenleven.

Hoe kunnen we het principe van circulariteit toepassen op onze samenleving en niet alleen op onze economie? Recupereren van gedachten en ideeën, hertekenen van samenlevingsmodellen, herdefiniëren van cultureel ondernemen waarbij we telkens mens, dier en landschap in rekening brengen … om zo met cultuur te bouwen aan ‘het goede leven’, aan de immateriële, niet-monetaire waarde die de samenleving doet bruisen en mensen met elkaar verbindt tot een gemeenschap.

Surf naar de website van Pulse om meer te weten te komen over het programma en je in te schrijven.

De trefdag maakt deel uit van een hele week rond transitie! Van 22 tot en met 30 oktober gaat in verschillende steden en evenveel verschillende culturele huizen het Transitiefestival door. Pulse is samen met Transitienetwerk Cultuur mede-organisator van dit festival dat bestaat uit verschillende activiteiten in onder andere De Studio, Kaaitheater, Vooruit, STUK en Buda, maar ook Villanella, Stadstriënnale en The Shift hebben activiteiten op het programma staan. Een hele week om je te laven aan transitie!

www.pulsenetwerk.be
www.transitiefestival.be