Cultuur en geld: kop of munt?

October 03, 2016

Greentrack Gent en Pulse organiseren op donderdag 24 november in Gent een namiddag voor cultuurprofessionals rond banken en duurzaamheid.

Wil je al langer weten wat er nu echt speelt in de bankenwereld, ben je benieuwd naar de concrete duurzaamheidsplannen bij de grootbanken en wat dit voor jouw culturele organisatie betekent in je zoektocht naar duurzame financiële diensten? Op 24 november organiseren we samen met Pulse Transitienetwerk Cultuur een namiddag rond cultuur, banken en duurzaamheid.

We onderzoeken die dag wat sociale en ecologische duurzaamheid betekent in de financiële wereld en hoe wij daarbij als sector een rol kunnen spelen. Hoe duurzaam zijn de banken waar wij ons geld aan toevertrouwen – als organisatie, maar ook als burger? Wij als culturele sector, maar ook ons publiek als burgers, zijn op zoek naar een
zingeving om met bepaalde financiële instellingen verder samen te werken. Hoe kunnen wij samen met banken op zoek kunnen gaan naar een gemeenschappelijk verhaal, waarin zowel sociale als ecologische duurzaamheid een prioriteit is?

Programma:

14u - 15u30
* Inleiding
* Cultuur en geld: Steven Vromman (Greentrack Gent)
* State of the banks: Wim De Waele (Eggsplore)
* Duurzaamheidspitch banken:
- Filip Clarys (ING)
- Koen Peeters (KBC)
- Philip Mol (BNP Paribas Fortis)
- Jan Depoortere (Triodos)
- Bart Romanus (VDK)

15u30 - 16u00
Pauze: tijd om vragen te sprokkelen voor het debat

16u00 - 17u00
Bankendebat met Filip Clarys (ING), Koen Peeters (KBC), Philip Mol (BNP Paribas Fortis), Gunther Broucke (Brussels Philarmonic) en moderator Koen Schoors (UGent)

Praktisch:
Donderdag 24 november, 14u00-17u00
In Minardschouwburg, Walpoortstraat 15, Gent
Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven.
(foto: Geldberg-performance (2013), door Generation Grundeinkommen)