Met Greentrack op de Climate Express

September 07, 2015

Wil je je stem laten horen tijdens de klimaatonderhandelingen in Parijs? Neem samen met Greentrack de Climate Express op 29 november!

Van 30 november tot en met 12 december van dit jaar vindt in Parijs de COP21 plaats – de 21e internationale klimaatonderhandelingen, georganiseerd door de Verenigde Naties. De verwachtingen voor Parijs zijn hooggespannen. Het is immers de bedoeling er de opvolger van het Kyoto-protocol te ondertekenen. Het jaar 2015 is een kantelmoment. Volgens internationale wetenschappers moeten we nu in actie schieten als we een ernstige klimaatverstoring willen voorkomen. Dat maakt de klimaattop in Parijs méér dan de zoveelste conferentie: het is een cruciaal moment om de politiek wakker te schudden.

Op zondag 29 november, net voor de start van de onderhandelingen, zullen de Parijse straten overspoeld worden met een mars van honderdduizenden mensen die zo de toon willen zetten voor de onderhandelingen. Ze willen het hebben over waar het echt om draait: klimaat, waardig werk, gezondheid, mensenrechten, ongelijkheid, migratie en échte democratie.

Climate Express mobiliseert vanuit België en bied je verschillende mogelijkheden om mee te gaan met een grote groep activisten. Zo kan je op 29 november mee gaan naar de Klimaatmars in Parijs met een van de verschillende bussen of met de klimaattrein. Met Greentrack nemen we de bus vanuit Gent en we roepen al onze leden op om mee aan te sluiten!

Je kan je hier inschrijven voor de Climate Express. Bij inschrijving kan je aangeven bij welke groep je wil aansluiten en daar staat Greentrack ook tussen.