14 Greentrackleden krijgen het officiële logo

December 06, 2012

Op de eerste algemene vergadering van Greentrack werden de acties van de leden erkend met het logo in hout.

Op 29 november is de eerste algemene vergadering van Greentrack gehouden in de Handelsbeurs. Een vijftigtal mensen uit de Gentse kunstensector waren aanwezig om te zien hoe 14 organisaties als eerste het Green Track logo mochten ontvangen. Het gaat om NTGent, Bij de Vieze Gasten, Miramiro, De Vooruit, toneelgroep Nunck, de Kazematten, de Handelsbeurs, Ultima Thule, het Kip, de Kopergieterij, 4Hoog, Bam, Gent Jazz en CAMPO. Ondertussen heeft ook MC De Bijloke een actieplan afgewerkt zodat de teller op 15 staat.

Deze 15 organisaties hebben de 5 stappen van het Charter tot een goed einde gebracht en kregen uit handen van schepen van Milieu Tom Balthazar een beambot en het Greentrack logo.

Tijdens de algemene vergadering zijn nieuwe ideeën gesprokkeld om in 2013 met Greentrack aan de slag te gaan. Zo staan er trajecten op stapel rond ‘duurzame communicatie’ en ‘gebouwbeheer’, en zullen er onder andere sessies worden georganiseerd rond ‘festivals en evenementen’ en ‘internationale mobiliteit’.

De actieplannen van de deelnemende organisaties omvatten tot hiertoe ongeveer 250 verschillende acties die het volgende jaar zullen uitgevoerd worden. De volgende weken verwachten we nog bijkomende nulmetingen en actieplannen zodat binnenkort nog meer Gentse kunstenorganisaties het Greentracklogo zullen kunnen gebruiken. Een verslag van de algemene vergadering uit De Gentenaar is hier te lezen.