Café Masereel: de stad als transitieplek naar een sociaal-ecologische samenleving

23 Sep

Campo, Gent

Startuur: 20:30 - 22:00

Tegen de achtergrond van de Europese 2020 groeistrategie doen enkele Europese landen het wel goed op vlak van duurzame energie. Helaas is België niet zo’n goede leerling en bengelt onderaan op de 4de plaats. In Gent doen we het een stuk beter. Met het derde ambitieuze klimaatplan wil de stad Gent haar koploperspositie op het vlak van klimaatbeleid versterken.
De stad focust op sociaal klimaatbeleid, een transitie naar gasloze verwarming én klimaatadaptatie. Kan de stad de weg wijzen naar een sociaal rechtvaardige klimaattransitie? En kan de stad dit waarmaken?
Kan de stad een broedplaats zijn voor experimenten en radicale verandering? Kunnen we systeemverandering vanuit een stad laten uitdijen?

Dit Café Masereel is een gesprek tussen moderator Elien Spillebeen van Mo* en Dirk Holemans van Oikos, Gents schepen van Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid Tine Heyse en Eva Peeters van Greentrack Gent. Met muziek van Chai Duo Noël-Vandenabeele.

Café Masereel is een reeks avonden waarin politici, kunstenaars, journalisten en ervaringsdeskundigen nadenken over hoe deze verdeelde wereld, sociaal en ecologisch, beter kan worden na corona. Het interactieve format biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij te dragen tot het debat.

Klik hier voor meer info en reservatie.