Leefmilieu Brussel | Energie Pack | 1.350.000 euro om energiefactuur te verlagen

March 07, 2019

Het Energie Pack, dat Leefmilieu Brussel in oktober 2018 lanceerde, gaat zijn tweede fase in. Dankzij de energieadviseurs van 4 federaties zullen kmo’s en vzw's, naast gratis energiecoaching, voortaan ook investeringssteun kunnen ontvangen om hun energieverbruik te beperken. 

Het Energie Pack, dat Leefmilieu Brussel in oktober 2018 lanceerde, gaat zijn tweede fase in. Dankzij de energieadviseurs van 4 federaties zullen kmo’s en vzw's, naast gratis energiecoaching, voortaan ook investeringssteun kunnen ontvangen om hun energieverbruik te beperken

Het Energie Pack wil ondernemingen en vzw's ondersteunen bij de uitvoering van concrete energiemaatregelen in het raam van de inrichting of renovatie van gebouwen. Sinds oktober 2018 kunnen ondernemingen en vzw's gratis coaching krijgen om een aantal energiebeperkende maatregelen in te voeren. Vandaag vullen we dit aanbod aan door de ondernemingen en vzw's een investeringspremie toe te kennen die kan oplopen tot 40 % van het bedrag van de werken en 15.000 euro per post. Daarvoor werd een enveloppe van 1.350.000 euro vrijgemaakt

Deze ondersteuning wil een aanvulling zijn op het sensibiliseringsaanbod inzake energiebesparingen en gratis energiecoaching dat tot in 2021 al een totale subsidie van 4.002.969 euro geniet. Het hele project wordt gefinancierd dankzij het Klimaatfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wordt gecoördineerd door Leefmilieu Brussel. 

Ongeacht de reflectiefase waarin ze zitten zet het project de verantwoordelijken van ondernemingen en verenigingen zonder winstoogmerk ertoe aan een aantal energiebeperkende maatregelen te nemen. De energieadviseurs van BRUXEO, UCM, Comeos en santhea zullen hun expertise ten dienste stellen via de organisatie van seminaries, bezoeken ter plaatse, follow-up, energiecoaching en, voortaan dus ook, een investeringspremie. 

Het Energie Pack is bestemd voor een brede waaier aan organisaties. De kruidenier van op de hoek, kleine restaurants, rusthuizen, cultuurhuizen enz. Allemaal kunnen ze gebruikmaken van deze energiebegeleiding. Organisaties uit de non-profitsector kunnen hiervoor BRUXEO en santhea contacteren. Ze moeten geen lid zijn van een van deze federaties om de voordelen van het Pack te kunnen genieten.

Meer info >>>