Divestment lunch

12 Mar

Kopergietery, Blekerijstraat 50, 9000 Gent

Startuur: 12:00 - 13:30

Samen met onze leden organiseren we vanaf 2019 af en toe een lunch rond een bepaald duurzaamheidsthema. We nodigen een of meerdere experts uit die je bij een lekker lunchbuffet een flinke shot inspiratie toedienen.

Op 12 maart is Kopergietery de gastheer van een lunch over Divestment. Een van de manieren om naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving te evolueren, is door invloed uit te oefenen op geldstromen. Waar investeer je als bedrijf, organisatie of ook als stad of land in? En welke fondsen spelen hier een rol in?

Jeroen Vanden Berghe, logistiek beheerder van de UGent, vertelt over hun Divestmentbeleid - een beleid dat UGent als openbare instelling uniek maakt in Europa. Hoe kan een groot instituut zoals een universiteit haar beleggingen klimaatvriendelijk maken? Wat zijn duurzame investeringen, hoe wordt dat bepaald? En hoe spreek je je stakeholders hierover aan? Een inkijk in dit pioniersverhaal, schrijf je snel in!
Ook Maarten Bresseleers van Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten schuift mee aan tafel om toe te lichten of we via de pensioenfondsen in de culturele sector mee kunnen divesteren.

Meer weten over Divestment?
Lees over de rol van onze pensioenen bij divestment op Apache. En klik hier voor een studie van Forum Ethibel voor The Shift over de impact van desinvesteren voor institutionele investeerders zoals universiteiten, pensioenfondsen, verzekeringsinstellingen, ...

Praktisch:
De lunch kost 5 euro voor Greentrack-leden en kost 7,5 euro voor niet-leden. 
Schrijf je in via deze link. De inschrijving is definitief na overschrijving op BE79 5230 8067 0733 op naam van Greentrack Gent vzw met vermelding van 'divestment lunch'.