Diversiteitswerf Gent

21 Sep

Bij' De Vieze Gasten, Gent

21.09.17 14:00 >

Op 21 september komt de Gentse cultuursector samen om het project Diversiteitswerf Gent' voor te stellen en Gentse cultuurorganisaties aan te moedigen hieraan mee te werken.

Diversiteitswerf Gent is een samenwerking van Gentse cultuurorganisaties om zichtbare stappen vooruit te zetten in de verbinding van hun werking met de hedendaagse superdiverse realiteit van de stad en de regio. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar jongeren en jongvolwassenen, die de toekomst van onze stad vormgeven.

Programma

13.45u: ontvangst 14u: Intro + lezing Jarrod Francisco Jarrod Francisco is directeur bij Likeminds (NL, Amsterdam). Likeminds is een producent van theatervoorstellingen en een motor voor de ontwikkeling van nieuwe en diverse makers. In de keten van talentontwikkeling wil de organisatie verschillende functies vervullen, en de koepel Likeminds bestaat daarom uit drie onderdelen: de Non Profit Kapitalist (NPK), de Werkplaats en de Factory. 

- In de voorstellingen van NPK streeft men in vorm en inhoud naar ambachtelijk goede kwaliteit, maatschappelijke urgentie en publieke relevantie.  - De Werkplaats is een plek waar nieuwe makers hun eigen signatuur kunnen ontwikkelen en is bedoeld voor pas afgestudeerden en autodidacten met een vergelijkbare ervaring. - De Factory is een platform voor jongeren vanaf zestien jaar, om zich te kunnen bekwamen in theater maken. 

Likeminds wil door deze samenstelling van talentontwikkelingsniveaus een doorstroom mogelijk maken van beginnend naar professioneel. Om tot artistieke diversiteit te komen is voor Likeminds culturele diversiteit een intrinsieke voorwaarde. 

15u: Toelichting bij Diversiteitswerven 

● Coaching
● Programmering & Publiekswerking
● Creatie & Presentatie
● Personeelsbeleid
● Infrastructuur

Op basis van deze toelichting kan je als organisatie ook beslissen bij welke werven je graag in de toekomst wenst aan te sluiten.

16.30u: Receptie

Gelieve in te schrijven voor vrijdag 15 september via deze link.

De huidige participanten van de Diversiteitswerf:
CAMPO, Compagnie Cecilia, De Centrale, Action Zoo Humain, Victoria Deluxe, KASK, NTGent, Bij' De Vieze Gasten, Kunstencentrum Vooruit, Kopergietery, Manoevre, Studio Orka, Les Ballets C de la B en Greentrack