Green Track maakt deel uit van de Statiegeldalliantie

March 13, 2018

In de Statiegeldalliantie verenigen zich bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en iedere andere organisatie die zwerfafval zat is. Samen roepen ze de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes. Dit doen we in Nederland én in België. Recycling Netwerk Benelux nam het initiatief voor de Statiegeldalliantie.In november 2017 lanceerden ze een oproep om statiegeld in te voeren op alle flessen en blikjes, en ze hadden nooit verwacht dat zoveel personen en verenigingen zich achter dit idee wilden scharen. Green Track Nationaal, waar Brussel deel van uitmaakt via RAB/BKO ondertekende eveneens deze Alliantie en werd dus officieel partner. De Greentrack netwerken (in Gent, Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Brussel e.a. proberen de ecologische voetafdruk van de culturele sector te verkleinen. Het zijn netwerken van geëngageerde culturele organisaties die hierop willen inzetten en op die manier hun duurzaam steentje bijdragen. www.greentrack.be

In de Statiegeldalliantie verenigen zich bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en iedere andere organisatie die zwerfafval zat is.

Samen roepen ze de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes. Dit doen we in Nederland én in België. Recycling Netwerk Benelux nam het initiatief voor de Statiegeldalliantie.

In november 2017 lanceerden ze een oproep om statiegeld in te voeren op alle flessen en blikjes, en ze hadden nooit verwacht dat zoveel personen en verenigingen zich achter dit idee wilden scharen. Green Track Nationaal, waar Brussel deel van uitmaakt via RAB/BKO ondertekende eveneens deze Alliantie en werd dus officieel partner.

De Greentrack netwerken (in Gent, Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Brussel e.a. proberen de ecologische voetafdruk van de culturele sector te verkleinen. Het zijn netwerken van geëngageerde culturele organisaties die hierop willen inzetten en op die manier hun duurzaam steentje bijdragen. www.greentrack.be