Lid worden

WAT IS GREENTRACK?

Greentrack Antwerpen is een lokaal netwerk van culturele organisaties die streven naar een duurzame samenleving. Alle organisaties die het Greentrack-charter ondertekenen, engageren zich om actie te ondernemen. Ze maken een tweejaarlijks actieplan op met concrete werk- en verbeterpunten op het gebied van mens, milieu en maatschappij. Samenwerken en kennis uitwisselen staan hierbij centraal.

Hoe kan mijn organisatie haar ecologische voetafdruk verkleinen? Aan welke deelsystemen in Antwerpen kan ik participeren? Hoe krijg ik mijn publiek uit de wagen? Deze en andere vragen beantwoorden we tijdens bijeenkomsten waar experten ons adviseren en we de duurzame ontwikkeling binnen de organisaties opvolgen. Daarnaast ontvangt elke aangesloten organisatie persoonlijk advies.

       ‘If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.’

VOORDELEN VOOR CULTURELE ORGANISATIES

- Ondersteuning op maat bij het het opstellen en uitvoeren van een actieplan
- Een expertisenetwerk van culturele organisaties, lokale bedrijven en overheden, middenveldorganisaties en andere Greentrack-steden
- Deelname aan inhoudelijke activiteiten en workshops
- Toegang tot het online kennisplatform boordevol tips en tools
- Gezamenlijke acties en belangenbehartiging
- Vermelding in de brede communicatiecampagne
- Je ontvangt een Greentrack-logo

Geïnteresseerd? Lees het Greentrack-charter en neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

ONTSTAAN

In 2012 nam Prospekta het initiatief om rond ecologie aan de slag te gaan en nodigde Antwerpse kunstorganisaties uit om hier mee over na te denken. Dankzij verschillende ondersteunende initiatieven als Jonge Sla, een universitair onderzoek en de oprichting van Greentrack Gent kon Greentrack Antwerpen in 2014 officieel van start gaan met 16 kunstenorganisaties. 

Het netwerk van culturele organisaties breidde stelselmatig uit en in 2016 maken 29 cultuurorganisaties deel uit van het netwerk. Gaandeweg wordt de focus van ecologie verruimd tot duurzaamheid in al haar aspecten.